Top 10 Bestselleruri ale editurii Humanitas în Librăriile Humanitas - mai 2024

 Topurile de carte sunt greu de făcut. Raportările la nivel național vin rar, fără metodă, și includ date parțiale. În lipsa unui sistem care să centralizeze datele existente (și să mobilizeze altele noi), de tip New York Time Bestseller, topurile disponibile sunt, de fapt, doar instrumente de promovare. Asemenea clasamente sunt publicate în mod regulat de librăria online Libris.ro și de Editura/Librăriile Humanitas. Din când în când, cu prilejul târgurilor de carte, finalurilor de an sau în legătură cu alte evenimente, topuri mai mult sau mai puțin cuprinzătoare sunt publicate și de alți actori din piața de carte - librării, edituri sau organizatori ai târgurilor.

Fără a pune la îndoială fidelitatea datelor raportate de fiecare dintre acești actori, facem precizarea - evidentă și totuși necesară - că preselecția produselor care intră în top limitează foarte mult relevanța acestor clasamente.

Editura și librăriile Humanitas publică (aproape) săptămânal pe Instagram un top de carte care exclude: 1) vânzările Humanitas prin celelalte librării și medii de difuzare. 2) vânzările altor edituri prin Librăriile Humanitas. 3) vânzările altor edituri prin alte librării și medii de difuzare a cărții. Așa fiind, în acest articol vom grupa, ca simplu indicator orientativ, articolele Humanitas despre vânzările proprii, așa cum sunt raportate în mai 2024.





Comentarii

Postări populare

Covers Story RO / Raindrop.io