Topul scriitorilor români contemporani din platforma online 5 minute de literatură

 Date valabile pentru primul semestru din 2024 (măsurarea audienței prin tools-uri de marketing digital). Mulțumim platformei 5 minute de literatură pentru răspunsul la solicitarea noastră de a ne oferi date de audiență. Alte date de audiență au fost extrase din Google Analytics and Google Trends.

1. Ioana Nicolaie


Ioana Nicolaie este prezentă în platforma 5 minute de literatură cu un fragment din romanul Cartea Reghinei, în lectura autoarei. Alte fragmente din opera sa sunt disponibile în Biblioteca PDF.

Cea mai recentă carte publicată de Ioana Nicolaie este Noctiluca, volum nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor.

2. Iv cel Naiv

Scriitor român care încă își păstrează anonimatul, Iv cel Naiv este prezent în 5 minute cu un fragment, în lectura autorului, din „Eu te-am făcut, eu te omor”, una dintre operele sale reprezentative.


3. Mircea Cărtărescu

Cel mai în apreciat scriitor român contemporan și unul dintre cei mai apreciați scriitori români din toate timpurile, Mircea Cărtărescu apare în app-ul 5 minute de literatură cu un fragment din Theodoros, cel mai recent roman al său (apărut în 2022).


4. T.O. Bobe




5. Andreea Răsuceanu


Editor, critic și romancier deosebit de activ în ultimii ani, Andreea Răsuceanu a publicat recent „Linia  Karman”, partea a treia a unei trilogii din care mai fac parte volumele „O formă de viață necunoscută” și „Vântul, duhul, suflarea”. 


7. Radu Țuculescu

O prezență relativ surprinzătoare în top este Radu Țuculescu, teleast și autor de romane de gen.


https://5minutedeliteratura.ro/autor/radu-tuculescu/

8. Raluca Nagy


Fragmentul din 5 minute, în lectura autoarei, este din volumul Un cal într-o mare de lebede. Între timp, autoarea a publicat Despre memoriile femeii și alți demoni, volum non-fiction nominalizat la Premiile Observator Cultural.

9. Andrei Crăciun



Fragment din 5 minute: NOMADUL, în lectura autorului (+ variantă text)

10. Adela Greceanu

Dintre autorii aflați cu poezie în selecția 5 minute de literatură, Andreea Greceanu a fost cea mai urmărită în prima parte a anului 2024. Selecția de versuri din opera ei, înregistrată cu vocea autoarei, poartă titlul Tartină. Cvasinecunoscută.


Precizări solicitate de platforma 5minutedeliteratura:

Acest top nu reprezintă un top al autorilor români, cu doar un context de audiență. Totodată, unele dintre fragmente, inclusiv ale altor autori decât cei din acest top, au avut o audiență semnificativă, uneori mai mare. Statisticile pe baza cărora a fost realizat topul sunt bazate doar pe audiența paginilor de autor, iar în multe cazuri, utilizatorii accesează direct paginile dedicate operelor literare, fără a deschide și pagina autorilor. Platforma 5 minute cuprinde 120 de autori români contemporani cu fragmente din opera proprie, iar numărul acestora va fi în creștere până la finalul lui 2024.

Comentarii

Postări populare

Covers Story RO / Raindrop.io